Log på

 

Moderne Svømning

Moderne svømning er Dansk Svømmeunions grundbog. Bogen er i sin nuværende udgave udgivet i 2001.

 

Bogen er lavet med det formål, at den skal være fundamentet for at svømmeindlæring sker gennem en fundamental vandgrunduddannelse. Målet med en grunduddannelse i vand er således ikke blot at kunne mestre stilarterne eller andre discipliner som vandpolo, livredning, synkro og udspring, men at kunne bruge svømmeuddannelse til at få positive oplevelser i og med vandet. Oplevelser som man ikke kan få andre steder.

 

Det centrale i bogen er oplevelse i og med vand via sanserne. Tankerne og ideerne bag bogen er taget med over i AquaSchool og fundamentet i AquaSchool er primært en indlæring af færdigheder til at kunne begå sig i og med vand gennem en indlæring af de fire grundlæggende færdigheder. Dertil kommer muligheden for indlæring af de fire stilarter samt disciplinerne vandpolo, livredning, udspring, og synkro. De fire grundlæggende færdigheder er balance, vejrtrækning, bevægelse og elementskift.

 

Hvis du vil vide mere om Moderne svømning kan du købe den og andre produkter via webshoppen på www.svoem.org. Du kan ligeledes se mere om andre koncepter som mærkesystemet AquaChamp og svømmeskole konceptet AquaCamp på www.svoem.org.

 

Herunder er der en kort beskrivelse af nogle af produkterne og koncepterne.

 

Via webshoppen kan man også købe en dvd med titlen ”Når børn lærer at svømme”. Dvdén er udgivet i 2006 og giver svømmeinstruktøren indblik i og viden om, hvordan børn lærer at svømme. Dvdén indeholder kapitler om Kroppen i vand, Vandbasis, Butterfly, Rygcrawl, Brystsvømning, Crawl, Livredning og Aktivitetsjustering.

 

I hvert kapitel tages der udgangspunkt i begyndersvømmerens typiske bevægelser og udvikling. Samtidigt præsenteres en bred vifte af øvelser, der kan indgå i svømmeundervisningen af børn, og som samtidig kan give underviseren ny inspiration.

 

DVDén henvender sig til svømmeinstruktører, skolelærere samt studerende på højskoler, lærerseminarer og universiteter.

 

AquaCamp

Det overordnede formål er at give børn og unge i alderen 7 – 12 år (både nuværende og ikke-svømmere) en god og alsidig oplevelse i vandet. Til samtlige deltagere på lejrene udleveres merchandise. Til de medvirkende klubber udleveres instruktørmapper med konkrete lege og aktiviteter samt en klubmappe med gode råd omkring planlægning og afvikling. Endvidere vil klubberne modtage markedsføringsmateriale til brug i forbindelse med markedsføring af og rekruttering til lejrene. 

 

Indholdet på lejrene er alsidigt med aktiviteter i vand og på land. Aktiviteter i vand: Svømmeundervisning, livredningsaktiviteter, boldlege, udspring og elementer fra synkro. På land vil der være aktiviteter, såsom fangelege, skattejagt, mini-OL og førstehjælp.

 

Aqua Camp-konceptet er søsat takket være et samarbejde med Bikubenfonden. Konceptet har hvert år haft rigtig god tilslutning, og det er en stor succes både hos børnene, der deltager, samt de klubber, der afholder camps. Derfor fortsætter Dansk Svømmeunion med at arrangere Aqua Camps hvert år, så vandglade børn kan få en sjov og udfordrende oplevelse i sommerperioden.

 

AquaChamp                    

AquaChamper navnet på Dansk Svømmeunions mærkesystem. Ambitionen med Aqua Champ mærkesystemet er at inddrage alle discipliner i Dansk Svømmeunion og samtidig bygge på et legende element.

Udover mærkesystemet har Dansk Svømmeunion også udviklet et tilhørende stævnekoncept kaldet AquaChamp Cup, der er bygget op omkring mærkerne. Du kan læse om stævnet på www.svoem.org under discipliner og herefter på breddesektionens side.

 

Dansk Svømmeunion ønsker, i samarbejde med klubberne og skolerne, at højne kvaliteten og øge færdighederne i og omkring vand for såvel børn, unge og voksne. Med dette nye mærkesystem håber vi, at alle får et godt grundlag for nogle gode oplevelser i vandet.

 

Mærkerne er delt op i følgende kategorier: Distance, stilart, svømning, livredning, synkro, vandpolo, udspring og endelig er der kombinationsmærkerne bronze, sølv og guld. Der hører et diplom til de enkelte mærker. Man kan se mere om mærkesystemet på www.svoem.org under discipliner og herefter på breddesektionens side.

Log ind på AquaSchool
Glemt kodeord
   Ny bruger